torstai 13. marraskuuta 2014

Mustikkakakku

Mustikkakakku

gluteeniton ja maidoton

kakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl intiaanisokeria
3/4 dl maissitärkkelystä
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja intiaanisokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina kookosöljyllä voideltuun irtopohjakakkuvuokaan (2,5 l).Paista kakkupohja 200 asteessa noin 30 minuuttia.

täyte:

3,5 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
2 kypsää banaania
1,5 dl sulatettua kookosöljyä
6 dl pakastemustikoita
0,5 tl vanilijasokeria
hunajaa maun mukaan

Laita blenderiin banaanit ja mustikat. Pyöräytä tasaiseksi massaksi. Lisää liotetut cashewpähkinät ilman liotusvettä ja hienonna tasaiseksi massaksi. Lisää muut aineet. Seos on valmista, kun se on tasaista hienojakoista massaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kostuta pohjat esim. mantelimaidolla, johon voi halutessaan lisätä vanilijasokeria. Laita toinen pohjan puolikas irtopohjavuoan pohjalle. Lisää täyte ja toinen pohja. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 6 tunniksi.

kinuskikastike:

2 dl  kookoskermaa
2 dl intiaanisokeria

Keitä kookoskermaa ja intiaanisokeria kattilassa, kunnes kinuski on tarpeeksi jähmeää pysyäkseen kakun päällä. Anna jäähtyä pieni hetki ja kaada kinuski kakun päälle. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele reunat esim. kookoskermavaahdolla.

kookoskermavaahto:

2 dl kookoskermaa
ripaus sokeria

Kookoskerma tulee olla jääkaapissa vähintään yön yli. Vatkaa kookoskerma tavallisen kerman tapaan vaahdoksi ja pursota kakun reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!