maanantai 16. syyskuuta 2013

Sour Cream & Onion tikut

Olen postannut näistä tikuista toisessakin blogissa, mutta siirsin ohjeen nyt myös tänne.


Sour Cream & Onion tikut 

50 g voita 
1 sipuli
n. 4 dl vehnäjauhoja tai
1 dl tattarijauhoja,
   1 dl mantelijauhoa,
     1 dl hienoa riisijauhoa ja
     0,5 dl kookosjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 rkl leivinjauhetta
1 1/2 dl kermaviiliä
voiteluun: 1 kananmuna
koristelu : 1-2 rkl Välimeren yrtit mausteseosta

Säädä uuni 250 asteeseen. Kuori ja silppua sipuli pieneksi kuutioksi.
Sekoita jauhot, suola leivinjauhe pehmeä voi sekä kermaviili tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita sipulisilppu joukkoon.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa noin 15 osaan.
Pyörittele taikinapaloista noin 15 cm pitkiä tikkuja.
Voitele tikut vatkatulla munalla. Ripottele päälle välimeren yrttejä.
Paista tikkuja uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ritilällä ja tarjoa lämpimänä.

Karjalanpiirakat

Luontaisesti gluteenittomat karjalanpiirakat 

Kuori:
6 dl vettä
2 rkl psylliumia
1 1/2 tl suolaa
3 dl tattarijauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoja
2 dl täysjyvämaissijauhoja

Täyte:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
 1 tl suolaa
1 kananmuna

Voiteluun: voita
Leipomiseen: tattarijauhoja

Sekoita veteen psyllium ja murskatut sokerijuurikashiutaleet, suola ja tattarijauho. Lisää riisi- ja maissijauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Valmista riisipuuro. Mittaa kattilaan vesi, kiehauta se ja lisää riisi. Keitä kunnes riisit ovat imeneet veden itseensä. Lisää maito ja anna hautua puuroksi välillä sekoittaen. Lisää valmiiseen puuroon suola. Sekoita kananmuna puuroon.

Jaa taikina 24 osaan. Kauli jokainen osa ohuen ohueksi soikioksi. Laita kuoren keskelle riisipuuroa ja rypytä reunat. Paista piirakoita 250-275 -asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voitele piirakat sulatetulla voilla heti paistamisen jälkeen.